TURNAUSINFO

Turnauksessa käytetään jalkapallosta ja futsalista sovellettuja sääntöjä.
Ajankohta ja paikka
Turnaus pelataan lauantaina 1.9.2018 Tuomiojärven uusitulla beachfutiskentällä. Kentän koko on noin 15×25 metriä.
Ottelun aloittaminen
Ennen ottelun alkua kenttäpuoli arvotaan kolikon heitolla molempien joukkueiden kapteenien läsnäollessa. Teikkauksen voittaja saa valita kenttäpuolen ja vastajoukkue saa oikeuden alkupotkuun. Teikkauksen voittanut joukkue potkaisee alkupotkun toisen erän alussa. Erien välisen tauon jälkeen joukkueet vaihtavat kenttäpuolia. Ennen mahdollisen jatko-ottelun alkua kenttäpuoli arvotaan myös kolikonheitolla. Teikkauksen voittaja saa valita kenttäpuolen ja vastajoukkue saa oikeuden alkupotkuun. Teikkauksen voittanut joukkue potkaisee alkupotkun mahdollisen toisen jatko-ottelun erän alussa.
Aloituspotkua annettaessa vastustajan pelaajien tulee olla neljän (4) metrin päässä pallosta, kunnes pallo on pelissä. Pallo on pelissä, kun se on ilmassa tai sitä potkaistaan, ja se liikkuu eteenpäin (jonka jälkeen muut pelaajat voivat pelata palloa). Alkupotkun potkaissut pelaaja ei saa pelata palloa uudestaan ennen kuin joku toinen pelaaja on siihen koskenut. Alkupotkusäännön rikkomisesta tuomitaan suora vapaapotku keskipisteestä.

Sivurajat, kulmapotkut ja maaliheitot
Kun pallo menee kentän sivurajojen yli, annetaan vapaavalintaisesti sivurajapotku. Sivurajapotkusta ei saa tehdä maalia suoraan. Vastustajan tulee olla 3 metrin päässä potkupaikasta. Sivurajapotkun antajalla on 4 sekuntia aikaa antaa potku pallon hallintaan saatuaan. Jos taas pallo menee päätyrajan yli, seuraa kulmapotku tai maaliheitto riippuen siitä, kumman joukkueen pelaajasta pallo meni rajan yli. Maalivahti saa heittää pallon ilmassa yli puolen kentän. Edellä mainittu 4 sekunnin sääntö koskee myös kulmapotkuja, maaliheittoja ja vapaapotkuja.

Käyttäytyminen ja rikkeet
Kaikilta pelaajilta odotetaan reilua peliä ja urheiluhenkistä käytöstä. Otteluissa tulee käyttäytyä Fair play-hengessä. Taklaaminen ja väkivaltainen peli on kielletty.
Jokainen rike johtaa vapaapotkuun. Poikkeuksena se, jos rike tapahtuu rangaistusalueen sisällä. Tässä tapauksessa ammutaan rangaistuspotku. Suoran vapaapotkun eteen ei saa muodostaa muuria.
Pelaaja on poistettava kentältä punaisella kortilla, jos hän syyllistyy törkeään epäurheilijamaiseen käytökseen, raakaan peliin, vie vastajoukkueelta maalin pelaamalla palloa tarkoituksellisesti käsin, käyttää sopimatonta kieltä tai saa toisen keltaisen kortin samassa ottelussa.
Muista häiriötilanteista vastaavat tapahtuman järjestyksenvalvojat, sekä tarvittaessa poliisi.

 Vapaapotkut

Kaikki vapaapotkut ovat suoria. Suora vapaapotku tulee toimittaa seuraavien kohtien mukaisesti:

  • Pelaajat eivät saa muodostaa eteen muuria
  • Aiheutuneen vapaapotkun potkaisee rikottu pelaaja paitsi jos pelaaja on loukkaantunut erotuomarin mielestä vakavasti. Siinä tapauksessa hänet korvaava vaihtopelaaja potkaisee potkun. Sama sääntö koskee myös rangaistuspotkua.
  • Pallon on oltava paikoillaan potkaistaessa eikä potkaisija saa koskettaa palloa uudelleen ennen kuin joku toinen pelaaja on koskenut siihen.
  • Peliaikaa on jatkettava tuomitun suoran vapaapotkun potkaisemiseksi jokaisen erän sekä jatkoajan lopussa.
  • Jos pallo potkaistaan suoraan vastajoukkueen maaliin, maali hyväksytään
  • Vastajoukkueen maalivahti voi olla omalla rangaistusalueellaan ja on oltava vähintään neljän (4) metrin päässä pallosta
  • Muiden vastajoukkueen pelaajien on oltava vähintään neljän (4) metrin päässä pallosta sen takana, tasalla tai etupuolella.

Vapaapotkua annettaessa pallon saa sijoittaa rakentamansa hiekkakasan päälle.


Maalivahdille palauttaminen
Maalivahti ei saa pelata kansapelaajiensa hänelle palauttamaa palloa tarkoituksellisesti käsillään eikä käsivarsillaan (omalla rangaistusalueellaan) kahdesti peräkkäin. Ei myöskään vaikka palautus suoritettaisiin päällä ennen kuin vastajoukkueen pelaaja on koskenut palloon välissä. Säännön rikkomisesta tuomitaan suora vapaapotku keskipisteestä.

Muistutamme, että epäselvissä tilanteissa tuomari on henkilö, joka tekee viimekäden ratkaisun.


Joukkuekoko ja vaihdot
Kentällä saa olla yhtä aikaa maalivahti sekä neljä kenttäpelaajaa. Vaihdot suoritetaan ”lennosta” joukkueen vaihtopenkin ja määrätyn vaihtoalueen luota niin, että uusi pelaaja saa mennä kentälle vasta, kun vaihtoon tuleva pelaaja on poistunut kentältä. Pelaaja saa edustaa vain yhtä joukkuetta turnauksessa.

Joukkue voi vaihtaa maalivahdin milloin tahansa eikä pelikelloa ei pysäytetä vaihdon ajaksi. Kuka tahansa pelaaja voi vaihtaa paikkaa maalivahdin kanssa sillä edellytyksellä, että siitä on ilmoitettu erotuomarille etukäteen. Maalivahdin katsotaan kuuluvan peliin niin kauan kunnes hänet korvaava maalivahti on tullut pelikentälle ja vaihtosääntöä on noudatettu. Maalivahdilla tulee olla muista kenttäpelaajista erottuva paita yllään.

Jos kentälle tuleva pelaaja tulee kentälle ennen kuin toinen pelaaja on poistunut kokonaan kentältä, kentältä vaihdettava pelaaja ei poistu kentältä tai vaihtopelaaja ei mene kentälle oman vaihtoalueen kautta peli katkaistaan, rikkonutta pelaajaa varoitetaan ja hänelle näytetään keltaista korttia ja häntä pyydetään jättämään kenttä pelaajavaihdon loppuunsaattamiseksi. Tämän jälkeen peliä jatketaan vastajoukkueen suoralla vapaapotkulla pelikentän keskipisteestä. Jos peli oli jo katkaistu ennen sääntörikkomusta, peliä jatketaan pelikatkon edellyttämällä tavalla. Jos vaihtopelaajan vaihtorikkeestä saama varoitus on hänelle toinen ottelussa, hänelle näytetään punaista korttia ja poistetaan pelialueelta. Joukkueen kentällä olevien pelaajien määrään tämä ei kuitenkaan vaikuta sillä vaihtopelaaja ei vielä kuulunut peliin, sillä pelaajavaihtoa ei ollut suoritettu sääntöjen mukaan.

Sekasarja: kentällä tulee olla kenttäpelaajana vähintään yksi naispuolinen pelaaja. Pelkästään naispelaajista koostuva joukkue on oikeutettu pelaamaan sekasarjassa.


Ottelumäärä ja peliaika

Turnauksen alkusarjat pelataan kaikissa sarjoissa kahdessa lohkossa. Voittava joukkue saa 3 pistettä, tasapelistä kumpikin joukkue yhden pisteen. Otteluiden kesto on 2 x 10 minuuttia juoksevalla peliajalla ja erien välissä on 2 minuutin erätauko.

Välieriin selviää lohkojen kaksi eniten pisteitä saanutta. Pudotuspelit pelataan kerrasta poikki-periaatteella. Jos peli ei ratkea varsinaisella peliajalla, pelataan 2×3 min jatkoaika kultaisen maalin sääntöä noudattaen, eli ottelun voittaa ensimmäisenä maalin tehnyt joukkue. Jos peli ei ratkea vielä jatkoajallakaan, mennään rangaistuslaukauskilpailuun.

Tasapisteet

Joukkueiden pisteiden ollessa tasan, ratkaistaan joukkueiden sijoitukset seuraavien määreiden mukaisesti: 1) joukkueiden keskinäisten otteluiden pisteet, 2) maaliero, 3) tehdyt maalit, 4) arpa.
Osallistumismaksu ja ilmoittautuminen
Turnauksen hinta on  110€ / joukkue. Ilmoittautuminen päättyy elokuun 6. päivä tai kunnes turnaus on täynnä. Osallistumismaksu laskutetaan sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen. Paikka turnaukseen varmistuu, kun lasku on maksettu. Ilmoittautumista ei ole mahdollista perua eikä turnausmaksuja palauteta.
Vakuutukset ja tapaturmat
Pelaajat osallistuvat tähän miellyttävään vapaa-ajan tapahtumaan omalla vastuullaan eikä turnaukseen osallistuvia pelaajia ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Mahdollisien tapaturmien varalta paikalla on ensiapuhenkilöstöä.
Peliasut
Turnaukseen osallistuvilla joukkueilla tulee olla yhtenäisen väriset peliasut/paidat/liivit. Ottelut pelataan paljain jaloin tai sukkasillaan. Ei säärisuojia.
Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Mainokset